{{systemError.title}}

{{systemError.message}}

Kjøttsuppe

Kjøttsuppe
  • 4 personer
  • Tidsforbruk

    Mer enn 60 min
  • Vanskelighetsgrad

    Middels
  • Dette har du kanskje i skapet:

Ingredienser

  • 1 kg storfebog, høyrygg eller annet suppekjøtt
  • 10 pepperkorn
  • 2 laurbærblader
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 0.5 kålrot, i terninger
  • 1 liten purre, i passe skiver
  • 1 løk, i terninger
  • 1 sellerirot, i terninger
  • 4 poteter, i terninger
  • bladpersille
  • salt
  • flatbrød
  • smør

Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Smakfull suppe laget fra bunnen av med godt kjøtt og deilige rotgrønnsaker.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger. Kok opp nok vann til å dekke kjøttet. Legg i kjøttet sammen med pepperkorn og laurbærblad. Skru ned temperaturen, og la kjøttet trekke på svak varme i ca. én time.
Skum av når det danner seg grums på overflaten. Da får du en klarere suppe. Når du har trukket kjøttet i en time, siler du av kraften og tar vare på den.
Fjern laurbærblad og pepperkorn. Legg deretter kjøttet tilbake i kraften sammen med alle grønnsakene. Trekk potetene til de er møre. Smak til med salt og dryss over litt bladpersille. Server med flatbrød og smør.