{{systemError.title}}

{{systemError.message}}

Grønnsakslasagne med søtpotet, aubergine og grønnkål

Grønnsakslasagne med søtpotet, aubergine og grønnkål
  • 4 personer
  • Tidsforbruk

    40-60 min
  • Vanskelighetsgrad

    Lett
  • Dette har du kanskje i skapet:

Ingredienser

  • 2 stk auberginer
  • 1 stor søtpotet
  • 400 g grønnkål
  • 150 g revet ost
  • salt
  • pepper
  • basilikum
  • timian (kan sløyfes)

Bechamelsaus

  • 1 stk blomkål
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 dl melk
  • 1 ts flaksalt
  • 50 g revet parmesan

En vegetarisk oppskrift på grønnsakslasagne full av smak. Her er kjøttdeigen byttet ut med søtpotet og aubergine, ostesausen med en blomkålpuré og lasagneplatene med ulike grønnsaker i tynne skiver. Perfekt vegetarlasagne hvor du kan bruke en rekke grønnsaksrester.

Fremgangsmåte

Start med å lage Bechamelsaus. Del blomkålen i små buketter og kok dem møre i 10–12 minutter. Hell av vannet.
Finhakk løk og hvitløk og stek i en panne med litt olje på middels varme i ca. 4 minutter.
Hell blomkål, hvitløk, løk, revet parmesan og melk i en blender og kjør alt til en fin konsistens. Sett sausen til side.
Skrell søtpoteten. Del søtpotet og aubergine på langs i 5 mm tykke lange skiver. Legg dem på bakepapir på hvert sitt stekebrett.
Drypp over litt olivenolje og flaksalt, og bak skivene i ovnen på 200 grader i 10–12 minutter.
Skyll og tørk grønnkålen, og fjern stilkene.
Legg søtpotet, aubergine og grønnkål lagvis i en ildfast form, hell over halvparten av bechamelsausen og gjenta dette.
Topp med revet ost og gratiner på 200 grader i 15–20 minutter til lasagnen har fått en gyllen og fin farge.
La lasagnen hvile i 10 minutter før du serverer. Pynt gjerne med basilikum og timian.